Hvorfor velge tilpassede køller?

Det finnes mange ting man ønsker seg ut av et golfsett, men i bunn og grunn er det kun 5 forskjellige faktorer en golfkølle kan hjelpe deg med. De er lengde, nøyaktighet, ballbane, jevnhet og følelse. Hva den enkelte golfer ser etter i et golfsett er veldig forskjellig, men det kan alltid brytes ned til en eller flere av disse faktorene. Kjøper du et ferdig sett fra ei butikkhylle vil du aldri kunne få et sett hvor alle køllene er satt opp til å hjelpe deg med akkurat det du vil ha. Les mer om faktorene her.

Enkelte køller hjelper deg kanskje med å få den lengden du ser etter, men de gir deg kanskje hverken nøyaktigheten eller følelsen du ser etter. Dette er rett og slett fordi de køllene du kjøper i butikken ikke har nok faktorer som kan endres for å få det resultatet nettop du ser etter. Selv de største og mest kjente merkene har et meget begrenset utvalg av skaft og køllehoder du kan velge mellom. Det de kjente merkene kaller en tilpasning er i bunn og grunn ikke mer en en overfladisk kikk for å finne ut hvilket sett de har på lager som passer deg best. En god måte å se på en tilpasning er å sammenlikne den med en bilvask. Se på tabellen under for å få en forståelse på hvordan bilvask og tilpasning kan sammenlignes.

Bilvask

Tilpasning

Ta frem hageslangen og skylle av bilen Bli spurt hva slags handicap du har og hvor langt du slår ballen. Få anbefalt et sett som du slår litt med på rangen.
Vaske bilen skikkelig og gjerne polere den etterpå. Få en bag eller liknende med diverse køller med forskjellig lengde, stivhet og lie. Slå litt med dem mens noen står og ser på. Få et sett satt sammen utifra det testen kom frem til uten at du kan velge for mye.
Vaske bilen, rense lakken, polere den, renovere alt av utvendig materiale som lister og dekk, samt full rensing av innsiden av bilen. Ha en god prat med den som tilpasser køllene om hva du ønsker. Bli målt med diverse instrumenter mens du slår med mange forskjellige køller. Velge køllehode og skaft utifra et nærmest ubegrenset tilbud. Sette sammen akkurat det settet som du ønsker med akkurat de køllene nettopp du vil ha.

Les om hvordan vi i Sveindal Custom Fit Center tester deg.

Mange tror at et tilpasset sett koster mye mer enn et ferdig sett du kjøper rett fra butikken, men dette er helt feil. I utgangspunktet koster et spesialtilpasset sett det samme som et nytt sett, men hvis man tenker på at man kjøper akkurat de køllene man trenger, hverken mer eller mindre, vil et tilpasset sett faktisk koste mindre. Du slipper også å ha et 3 og 4-jern som pynt i baggen. Nå kan du få et sett som består kun av de køllene du bruker hele tiden.